Les Cracks

web01

Uitgever     :   Editions Edmond Dujardin – La Teste du Buch – Frankrijk
Jaar             :    jaren ’80
Maker         :   ?

Het kan gespeeld worden met 2 tot 5 spelers, het speelbord is 69 x 22 cm. Het spelmechanisme is aan de hand van kaarten (108 in totaal).

sp4601
Voordat het spel begint wordt het aantal etappes bepaald: meestal tussen 4 en 8. Elke etappe is 200 km lang. Op het einde van elke etappe zijn punten te verdienen. Diegene die na alle etappes het hoogste puntenaantal heeft wint de ronde.

Er zijn kaarten die afgelegde afstanden voorstellen en er zijn pechkaarten en corresponderende talismankaarten die de pech neutraliseren. Zo zal het spelen van een kaart “Bidon” (bevoorrading) de kaart “Inzinking” neutraliseren en de kaart “Open slagboom” een kaart “Gesloten overweg” opheffen.

Elke speler heeft 6 kaarten in zijn hand bij de start. Als hij aan de beurt is trekt hij de bovenste kaart van de stapel zodat hij er 7 in zijn hand heeft en speet er één uit. Hij verplaatst zijn renner volgens de gespeelde kaart indien het een verplaatsing betreft. Maar hij kan evengoed een pechkaart voor een andere speler (renner) leggen, of een voor hem bestaande pechsituatie neutraliseren met een talismankaart. De gespeelde kaarten legt hij op voor zich (nodig voor de puntentelling achteraf).

Om de rit te winnen moet de speler exact op 200 uitkomen.

sp4602

sp4603

sp4604

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.