Jeu l’huile de table des Chartreux

web01
Uitgever     :   L’Huile de Table des Chartreux – België
Jaar             :    jaren ’50?
Maker         :   ?

Spel uitgebracht als promotiemateriaal door L’Huile de Table des Chartreux (tafelolie). Waarschijnlijk ergens begin jaren 50 (België), maar het exacte jaar moet ik nog proberen te achterhalen (op het bord staan de namen van de steden met hun toenmalig aantal inwoners vermeld, dus daar is wel achter te komen).

Het spel is gedrukt op een blad papier van 37 x 28 cm. Het spel is een simpel ganzenbordspel. Aan de linkerkant van het papier zijn rennertjes afgedrukt die je moet uitknippen en op een speld moet kleven als pion in het spel. De dobbelsteen is vervangen door een uit te knippen rad waardoor je een lucifer schuift. Het draaien van het rad bepaalt het aantal vakjes.

Kom je op een vakje van een plaats waar een fles tafelolie bijstaat, mag je het laatst aantal verplaatste vakjes nog eens extra doen. Kom je op een vakje waar een andere renner staat, dan verwissel je de beide renners van plaats. Je moet ook exact op vakje 50 uitkomen. Draai je teveel op het eind, moet je het teveel aantal vakjes terug.
sp4801

sp4802

sp4803

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.