Pedal Power

web01

Uitgever     :   Ampm Promotions –  Engeland
Jaar             :    2006
Maker         :   ?

Het maakt deel uit van een reeks Quikky games, kleine compact spelletjes die eenvoudig en snel te spelen zijn. In de reeks zijn verschillende sportspelletjes opgenomen. Het is uitgevoerd als een plastiek openklapbaar doosje met het speelbord en de regels aan de binnenkant vastgekleefd. De vorm doet denken aan dan van een reisspelletje. Het gesloten doosje meet 23 x 13 cm. 1’ gekleurde counters voor de renners en de punten/ronden aanduiden en 2 blauwe en 2 rode dobbelstenen maken het geheel compleet. De dobbelstenen hebben niet de klassieke 1 tot 6 aanduiding, maar gaan van 0 tot 4 en een kruis.

Er kan gespeeld worden van 2-4 personen. Het speelbord stelt een wielerbaan voor. Er kunnen diverse types wedstrijden worden gespeeld: sprint, tijdrit, achtervolging, puntenkoers en keirin.

Het spelmechanisme is puur dobbelen. Een X zorgt voor het missen van de volgende beurt. Met een 0 ga je tegen een andere renner aanleunen en diegene van de 2 die dan het laagste gooit verliest de volgende beurt.

sp5601

sp5602

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.