Cabbage Patch Kids Bicycle Race

sp10501

Uitgever     :   Milton Bradley – USA
Jaar             :    1990
Maker         :    ?

Eenvoudig kinderspel van Milton Bradley, uitgegeven in de Verenigde Staten in 1990. Van 2 tot 4 spelers (vanaf 4 jaar). Cabbage is het Engelse woord voor kool (bloemkool) en spel refereert een beetje naar de volkswijsheid waarbij de “kinderen uit de bloemkolen” geboren werden.
Het bord meet 47 x 47 cm en is mooi uitgevoerd, Naast het spelbord bevat de doos ook nog 9 bloemkool-figuren, 8 kinderen op fietsjes en een spinner (draaiwiel).
De kinderen vertrekken op hun snelle fietsjes aan de ene zijde van het bord (de start) en moeten als eerste aan de overzijde (de aankomst) geraken.
sp10502
Spelmechanisme:

Ter voorbereiding worden de 9 bloemkolen in willekeurige volgorde op het speelbord gezet in de daartoe voorziene vakjes (kijk niet naar de onderzijde van van de voetjes van de bloemkolen).
Elke deelnemer draait met de spinner en de hoogste waarde begint. Hij of zij plaats zijn gekozen figuur op een gekozen pad aan de startlijn. Elke deelnemer kiest een ander pad.

De speler die de hoogste waarde gedraaid heeft begint ook de eerste beweging. Het spel verloopt verder volgens de wijzers van de klok.
Om te verplaatsen draai je de spinner en verplaats je het evenveel vakjes als aangeduid op de spinner. Ga steeds richting aankomst, nooit terug achteruit richting start. Er kunnen meerdere rijders op 1 vakje komen.

De vakjes met de bloemkolen tellen als gewoon vakje, maar kom je exact op zo een bloemkool uit, dan moet je ze omkeren. Aan de onderzijde van de bloemkool staat een tekening en je moet naar de zone gaan die overeenkomt met de tekening (soms is dat een kortere weg). Je moet daar blijven tot je volgende beurt. Er zijn 7 speciale zones op het speelbord.
Er is 1 bloemkool bij die dezelfde tekening heeft op de onderkant als de bovenkant, hier mag je je fietser naar een special e zone naar keuze zetten.
Om vanuit de speciale zone terug op het pad te geraken (in je volgende beurt) , moet je de zone verlaten langs het vakje met d rode pijl en in de richting van de rode pijl gaan.
Als je voorbij een bloemkool op een kruispunt komt (zonder dat je er exact op terechtkomt) mag je van pad veranderen.
Kom je exact op een vakje met een kikker; dan spring je over het vakje met de groene pij naar het daaropvolgende vakje. Je komt mogelijk op een ander pad terecht,
Kom je op op over een vakje met een schildpad, dan moet je daarop halt houden. Je mag pas vanaf hier verder over de spoorweg als je in één van de volgende beurten een 4 draait.

sp10503

sp10504

sp10505

sp10506

sp10507

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.