The Game of Cycling

sp10801

Uitgever     :   Parker Brothers – USA
Jaar             :    origineel ca 1900
Maker         :    ?

Dit spel werd oorspronkelijk uitgebracht rond 1900 door Parker Brothers in de USA. Het was één van de eerste wielerspellen. Dit is een replica van het spel dat opgenomen is in het boek “Vom Drahtesel zur Rennmaschine” van Derek Roberts (1975 Usborne Publishing London). De uit te knippen rennertjes en draaimolen zijn mogelijk gemaakt voor de replica en zijn wellicht niet een weergave van de originele spelonderdelen.

sp10805
sp10803

Spelmechanisme:

Het spelbord stelt een rondrit door een mooi landschap voor met een aantal stopplaatsen (wild park, thuis, bootshuis, boerderij, gasthof, ….).

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een route af te leggen waarbij 5 van de 8 lichtroze vakjes worden aangedaan.

Je vertrekt van thuis (Home) en komt ook thuis aan. 3 van de plaatsen zijn verplicht : “Cycleville”, “Boat House” en “Fishing Hamlet”, de 2 andere mag de speler zelf kiezen, maar mogen niet één van deze drie zijn.

Er wordt op beurten gegooid en je gaat evenveel vakjes vooruit als er ogen worden gegooid (of gedraaid).

De rijders mogen elkaar niet voorbijsteken. Is een weg versperd, dan kan eventueel in de andere richting worden verder gereden.

De speler moet precies met het juiste aantal ogen op de roze vakjes terechtkomen. Gooi je teveel dan rij je er voorbij en moet je in de volgende beurt opnieuw gooien en terugrijden, tot je exact op het vakje komt.

Zijn de 5 roze vakjes bereikt, dan wordt er terug naar huis gereden. Ook op het “Home” vakje moet je exact uitkomen.

De rijders kunnen zich in alle richtingen bewegen, maar mogen niet aan het vakje “Home” voorbijrijden.

Wanneer er slechts 2 spelers zijn, kan iedere spelers met 2 rijders spelen, diegene die dan als eerste zijn twee rijders thuis heeft is dan de winnaar.

sp10802

sp10804

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>