Klettermaxe

sp10901

Uitgever     :   Simba Toys – Duitsland
Jaar             :    begin 2000 ?
Maker         :    ?

Spel uit de beginjaren 2000 (?) uitgegeven door het Duitse Simba Toys (Fürth). Het is een spel dat ook de allerjongsten (5 ) kunnen spelen en geeft een moutainbikewedstrijd weer. Het kan gespeeld worden met 2-4 spelers. Het is de bedoeling om als eerste met de volledige ploeg op de top van de berg te komen. Gezien de spelregels toelaten om elkaar de berg terug af te duwen is het toch een vrije interpretatie van een echte mountainbikewedstrijd. De doos draagt als ondertitel “Hier wint enkel de slimste Mountainbiker met het beste vormpeil”, maar toch blijft het een eenvoudig dobbelspel, hoewel het zich wel onderscheid van een gewoon ganzenbordmechanisme.

De doos bevat een speelbord van 26 x 37 cm, 4 ploegen van 4 gekleurde rennertjes en een dobbelsteen.
sp10902

Spelmechanisme:

Het spelsysteem is zeer simpel. Om beurten wordt er gegooid en dan kiest de speler 1 van zijn 4 renners om vooruit te zetten, evenveel (niet minder) vakjes dan gegooid. De winnaar is diegene die als eerste met zijn volledige ploeg bovenkomt. Je moet precies het juiste aantal ogen gooien om op het eindvakje te komen (lukt dat niet bij je laatste worp moet je blijven staan).

Omlaagduwen van andere renners:

Kom je op een (niet speciaal) vakje dat bezet is door een andere renner dan wordt de ander renner volgens de richting van de pijl omlaag geduwd naar een vakje eronder, is dit vakje op zijn beurt bezet, dan wordt die renner ook omlaag geduwd (watervaleffect).

Rustvakjes:

Er zijn 3 vakjes met een “P”. Renners die hierop staan kunnen niet omlaaggeduwd worden. In tegenstelling tot de andere vakjes mogen hier meerdere renners tegelijk opstaan.

Geluksvakjes:

Er zijn ook 2 vakjes waar een dobbelsteen bij is afgebeeld. Als je op deze vakjes staat en je gooit een 6, dan mag de renner ineens naar het aankomstvakje.

sp10903

sp10904

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.