Veilig Voorop Spel

sp11602

Uitgever     :   Groeneveld  – Nederland
Jaar             :    ca 2000
Maker         :    ?

Dit spel is uitgegeven in Nederland door Groeneveld in Dordrecht. Er staat geen vermelding van jaartal op de doos maar het zou rond 2000 kunnen zijn.
De titel van het spel is wat misleidend want hij doet denken dat het over een verkeersspel of iets dergelijks zou kunnen gaan, maar het is een moutainbike-race.
Het spel kan gespeeld worden van 2 tot 4 personen en het speelbord is best mooi uitgevoerd (46 x 32 cm). Voor de renners worden gewone pionnetjes gebruik. Het spel zelf stelt niet echt veel voor want het is eigenlijk een gewoon ganzenbord mechanisme. Hoewel de introductietekst op het bord wel heel veel suggereert, ik citeer “Het Groeneveld Veilig Spel is een zenuwslopende mountainbike-race door verschillende natuurgebieden. Ravijnen, moerassen, bruggen, bergen en nog veel meer moet je overwinnen om uiteindelijk de finish te bereiken. Overwin de obstakels in dit wisselende parcours en laat zien dat jij de snelste en de veiligste bent.

sp11601
Spelmechanisme :

Je gooit om beurten met de D6 en gaat het gegooide aantal vakjes vooruit. De gebeurtenissen staan vermeld op de vakjes.  Sommige vakjes leveren je een bonus op, anderen zorgen voor  een verliesbeurt. Kom je op een vakje met  het Groeneveld logo, dan mag je een keertje extra gooien.  Op andere vakjes staat dan weer een bepaald getal vermeld en moet je hierop blijven staan tot je dit getal gooit.
Op 4 plaatsen op het parcours is er een alternatieve route die je moet volgen als je op het vakje met de pijl komt.
Een greep uit de gebeurtenissen:

  • Helm vergeten, terug naar start…
  • Kikkertrek, ga  2 vakjes terug….
  • Dopingcontrole beurt overslaan….
  • Ravijn: gooi 2 of 3 om door te kunnen…
  • Snelle afdaling , ga 3 vakjes extra vooruit..
  • Nat wegdek: ga 1 vakje minder vooruit dan gegooid bij je volgende worp…

sp11603

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.