The Bike Race Game

sp11801

Uitgever     :   The Master Toy Company – USA
Jaar             :    begin jaren ‘40
Maker         :    ?

Het is een mooi uitziend kinderspelletje. Het bord blijft in de doos zitten als je het speelt en meet 29 x 29 cm.  Je kan het met 2 tot 4 spelers spelen. Elke speler heeft en figuur van een renner die een eigen parcours moet afleggen. De beweging wordt bepaald aan de hand van een spinner. Wat raar is dat de renners wel de vorm van een wielrenner hebben, terwijl de voorkant van de doos een afbeelding van een meisje en een jongen op een gewone fiets toont.
sp11804

Spelmechanisme:

Zet de renners op Start.
Om beurten draaien de spelers met de spinner en voeren de bewging uit (dat kunnen één of meerder vakjes vooruit zijn, ahteruit of blijven staan).
Diegene die eerst rond is (terug aan Start) is de winnaar.

Het spel kan ook met een kleine variatie gespeeld worden. Kom je op een vakje waar een getal naast staat, dan noteer je dat getal. Diegene die op het eind op deze manier het hoogste aantal punten heeft verzameld is de winnaar (dus niet noodzakelijk diegene die eerst rond was).

sp11802

sp11803

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.