Le Jeu du Tour

sp12602

Uitgever     :   Tour-magazine van L’Auto – Frankrijk
Jaar             :    1937
Maker         :    ?

Algemeen :

Het is een eenvoudig ganzenbordspel waarbij de spelers zelf moeten zorgen voor de nodige fiches, pionnen en 2 dobbelstenen.
Het speelbord meet 46  x 31 cm.

sp12601
Spelmechanisme:

Het spel wordt gespeeld met 2 dobbelstenen en evenveel pionnetjes als er spelers zijn. Met verzamelt een pot van inzetten waarmee boetes kunnen worden betaalt tijdens de incidenten.
Men gaat evenveel vakjes vooruit als er gegooid wordt.
Wie eerst op vakje 63 komt wint en krijgt de pot.
Als je in de laatste beurt teveel gooit en vakje 63 voorbij zou gaan, moet het aantal vakjes teveel terug achteruitgaan.
Wanneer je met je worp op een vakje met een renner komt ( vakjes 9, 18 , 27, …) ga je het gegooide aantal ogen nogmaals vooruit.
Diegene die met een eerste worp 9 gooit, gaat direct naar vakje 26. Diegene die 7 gooit bij zijn eerste beurt springt naar vakje 12,
Kom je op vakje 19 (de goede herberg) moet je 2 beurten overslaan
Kom je op vakje 31 (de bevroren fontein) dan moet je een boete betalen en mag je het vakje pas verlaten als er een andere op vakje 31 komt.
Op vakje 42  (het snelle ontbijt) moet je een boete betalen en naar vakje 30 terugkeren.
Op vakje 52 ( het vergeten van de deugdzame principes van de perfecte renner) moet je ook een boete betalen en ook hier eer wachten tot een andere speler je plaats inneemt.
Op vakje 58 (valpartij en fiets kapot) moet je een boete betalen en terug naar vakje 1 gaan.
Wanneer een tweede speler op een vakje komt dat bezet is door een eerste speler, dan wordt de eerste speler naar het vakje waar de tweede speler vandaan kwam teruggezet.

sp12603

sp12604

sp12605

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.