Le Pic-Etape

sp13201

Uitgever     :   Picsou Magazine – Frankrijk
Jaar             :    1984
Maker         :    ?

Eenvoudig kinderspelletje gepubliceerd in Picsou Magazine nr 149 van juli 1984 (dit magazine is is 18 x 26 cm groot).
Het spel is uitgevoerd op een uitneembare middenpagina en bestaat uit een afbeelding van een parcours samengesteld uit 48 los te scheuren tegels (8 naast elkaar, 6 boven elkaar) van ongeveer 37 x 40mm.
Van de 48 tegels vormen er 28 tegels het parcours (en die zijn genummerd), de 20 andere zijn achtergrond. Het spel kan gespeeld worden met 2 personen.
sp13202

De startkaart wordt op tafel gelegd. Elke speler krijgt 7 kaarten, de rest blijft op een stapel. De eerste speler mag parcourskaart 2 aanleggen of een achtergrondkaart legen als die raakt aan een andere kaart. Hij mag zoveel kaarten spelen als hij wil, maar de parcourskaarten moeten in volgorde worden gespeeld (2, 3, 4, 5, …). Op het einde van zijn beurt trekt hij één nieuwe kaart van de stapel en één kaart uit de hand van de tegenspeler.
De winnaar is diegene die als eerste de aankomstkaart (Parijs) speelt. Het is een spel voor jonge kinderen en meer dan waarschijnlijk zal diegene die de aankomstkaart in zij hand heeft ook winnen. Maar omdat er bij elke beurt toch 1 kaart uit de hand van de tegenstander wordt getrokken is het wellicht zaak van toch wat kaarten in je hand te houden zodat de kans verkleind dat je tegenstander de aankomstkaart uit jouw hand komt plukken.
Tactiek zit in dit spel niet in, het is 100% puur geluk.

sp13203

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.