Keirin

keiriniccon

Uitgever     :   privé – Spanje
Jaar             :    2012
Maker         :    Anki Toner

Akgemeen:

Het spel situeert zich in de Keirinwereld. Een spurtwedstrijd waar de renners achter elkaar  in het wiel van een derny rijden die de snelheid opvoert en tenslotte de baan verlaat waarna de renners tegen elkaar gaan sprinten.

Kijk ook op de website van Anki voor meer info  –>  http://www.cyclingboardgames.net

keirin1

Spelonderdelen :

Het af te drukken bestand bevat 9 renners in 9 verschillende kleuren die ook nog is genummerd zijn van 1 tot 9. De renners zijn ongeveer 35mm lang. Er zijn ook af te drukken baandelen bij waarbij een wielerbaan kan gevormd worden van 100 vakjes. De afgedrukte wielerbaan is 75 x 28 cm. De renners nemen 3 vakjes van de baan in beslag. Voor 9 D6 dobbelstenen moet je zelf zorgen.

Spelmechanisme :

Bij de start worden er 3 dobbelstenen gegooid voor de derny. Hij wordt op het vakje geplaatst dat overeenkomt met de som van de worp.  De renners worden in volgorde van hun nummers achter elkaar na de derny geplaatst (let op elke renner neemt 3 vakjes in beslag).

Bij de eigenlijke start van het spel wordt de derny verwijderd want het eigenlijke spel start wanneer de eigenlijke sprint begint. Bij verwijdering van de derny gaat renner 1 (en alleen die) 3 vakjes vooruit.

Het spelmechanisme is vrij simpel.  Voor elke renner wordt apart gerold. Het cijfer op de renner geeft het aantal dobbelstenen die gerold worden. De renner gaat evenveel vakjes vooruit als de hoogste waarde die gerold wordt in de rol. Per bijkomende 6 wordt 1 vakje extra gezet. En een rol van 1 en 2 wordt als 3 beschouwd.

Voorbeeld :

Renner 1 gooit een 2 en gaat 3 vakjes vooruit         (2 = 3)

Renner 3 gooit 523 en gaat 5 vakjes vooruit

Renner 7 gooit 6342646 en gaat 8 vakjes vooruit    (6 2 extra)
Als renners op gelijk hoogte komen gaat de meest rechtse voor. De winnaar is de renner die op het einde van de beurt, waarin de eerste renner over de aankomstlijn komt (100 vakjes), het verst komt. Bij gelijkheid in de eindbeurt is er een extra rol voor fotofinsish.

Hoewel het spel bedoeld is als solo spel heeft het ook de intrinsieke mogelijkheden van een simpel dobbelspel met 2 tot 9 spelers.

keirin 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.