A qui le Tour?

Kaartspel ontworpen door Guillaumqui01e Nanot (uitgegeven door Apicoove, Frankrijk 20176).  De illustraties zijn van Massin en Noyau.

Het is een apart spel, dat een beetje onder de “kwis” spellen kan vallen, maar het is geen echte kwis want het heeft geen vragen en antwoorden.  De speler moeten de renners zoeken en dan hun namen, nationaliteit, ploeg, of ze de Tour gewonnen hebben of niet en in welk jaar de foto is genomen. De speler die de meeste goeie antwoorden heeft over de kaart wint de kaart.

Het spel bevat kaarten voor 52 renners:  35 die nog rijden, 17 oude gloriën. Allemaal renners die een rol in de Tour hebben gespeeld.

Er zijn 2 manieren om het spel te spelen “Sprint” en “Baroudeur”.  De sprint versie wordt gespeeld op  minuten (wie als eerste 3 kaarten gewonnen heeft is de winnaar).

 

 

qui02

qui03

qui05

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.