Tour de France cycliste / Grand Rallye Touristique

ralTOU01Spel uitgebracht door Saussine in Frankrijk. Er zijn verschillende versies van het spel uitgebracht tot in de jaren ’50.

De Tour de France Cylciste wordt gespeeld op het parcours aan de buitenrand. De toeristische autorallye op de kaart van Frankrijk.

Voor het wielerspel zijn 6 renners voorzien en 1 dobelsteen, maar er wordt maximaal met 5 spelers gespeld want de leider wordt geacht met de gele renner te rijden.

Het is een eenvoudig dobbelspel zonder veel strategie .

De vakjes met de steden met blauwe cirkel geven de etappesteden aan, maar er wordt niet gestopt. De speler die hier als eerste doorkomt krijgt bonuspunten. 2 lange ritten (Bordeaux-La Rochelle en Nantes-Caen) moeten met maximum 2 dobbelsteenworpen orden gespeeld (je krijgt bonuspunten als het lukt, strafpunten als het niet lukt) . Een renners die op een etappeplaats laatst hangt krijgt strafpunten.
Er zijn ook de klassieke gebeurtenissen , op de vakjes let groen cirkem rijdt de renner lek (strafpunt) , op de rode cirkel is er een val (strafpunt). Op vakje 80 is er een zware val en moet de renner uit koers.
Er zijn 3 tussensprints op vakjes 25, 60 en 72. Als de renner daarop komt gaat hij 3 vakjes exra vooruit.
De renner met het meest aantal punten wint de Tour.

ralTOU02

ralTOU03

ralTOU04

raltour02

railtou05

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.