Sportmagazin

sportmag01Spel uit 1973 uit de toenmalige DDR. Uitgebracht door Spika uit Karl-Marx-Stadt (het huidige Chemnitz).   Het is een spel waar veel sporten kunnen worden gespeeld: hardlopen, steeple, hordenlopen, verspringen, speerwerpen, discuswerpen, hamerslingeren, schermen, karabijnschieten, zwemmen, cross country lopen, voetbal, marathonlopen, ijshockey, biathlon, autorennen en motorrennen.

Het wielrennen wordt gespeeld op een bord van 48 x 34 cm. Er zijn 6 ploegen van 4 renners voorzien en een dobbelsteen. De rennertjes zijn de klassieke harde plastiek modellen die eigen zijn aan de DDR spellen.

Er kan een individuele wedstrijd of een ploegenwedstrijd worden gespeeld. Het is in essentie een gewoon dobbelspel. Bij de individuele wedstrijd wordt er gedobbeld en overeenkomstig het aantal vakjes gezet. Het enige is dat de blauw/zwarte velden bergop voorstellen en dat dan 2 van de worp wordt afgetrokken. De paars/blauwe vakjes zijn bergaf en dan wordt 1 bijgeteld. Wie eerst over de meet komt wint.

De ploegenwedstrijd is in feite een tijdrit. 3 renners van een ploeg moeten over de streep komen in het minst aantal beurten. Een ploeg bestaat uit 4 renners maar de eerste 3 tellen. Na elke worp beslist de speler welke renner van zijn ploeg jij verzet. Indien een ploeg 4 beurten ver is vertrekt de tweede ploeg.

sportmag02

sportmag03

sportmag04

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.