Pocket Sports Cycling Tour

pocket01Compact spelletje uitgegeven door Hamish Sterling (Australië, 2015).   Hamish Sterling heeft een ruime serie van sport-spelletjes (20) die allemaal op hetzelfde principe zijn gebaseerd.

Het kleine doosje bevat 4 teamkaarten, een leader board, 6 speciale dobbbelstenen, 12 houten blokjes en een ritbeschriijving van Tour, Vuelta en Giro.

De kwaliteit van de onderdelen is erg verzorgd.

 Het spel kan gespeeld worden van 1 tot 4 spelers (ja dus ook solo) en duurt 45 minuten. Het spel gaat over 42 ritten verdeeld over de 3 grote rondes (Tour, Vuelta en Giro).

 Het doosje bevat de quotering “Gruelling, tense & brutal. Exactly how a cylcing game should be”…. Uiteraard is dat een beetje de vrijheid van de auteur- die overigens toegeeft geen wielerkenner te zijnJ

De renners (voorgesteld als een blokje op het rooster) worden na een korte proloog geplaatst tussen de posities 5 en 23. Het doel is om aanvallen uit te voeren om plaatsen te winnen. Er zijn 4 teams voorzien (Team Novus, Team Void, Team Track 7 en Team Sterling. Elke renner heeft ook speciale kenmerken die op de kaart staan.
Het doel van het spel is aanvallen te plaatsen gedurende de ritten van elke Ronde en de rennersvoor je één voor één voorbij te steken.
De 6 gekleurde dobbelstenen hebben elk hun eigen betekenis: rood (hoofd dobbelsteen van de renner), geel (sprint), groen (volgen of aanvallen), blauw (klimmen), zwart (pech / vermoeidheid), wit (Peloton).
De rode dobbelsteen is de steen van de renner en wordt als eerste gerold, die bepaald wat er verder gebeurt (sprint, volgen of anvallen , bike check, climb..) en welke dobbelsteen er dan gerold wordt om te kijken watje renner doet. Dit is de aanval van de renner.
Bij een sprint, line of climb geven de waarden de aanvalswaarde aan , hoe hoger hoe meer kans de renner een plaats kan opschuiven.
De witte peloton dobbelsteen geeft de andere renners weer die je gaan proberen niet te laten passeren. Gooi 2 witte dobbelstenen en kijk of de totae waarde hoger is dan deze van de rode dobbelsteen procedure. Dit bepaalt of de aanval gelukt is of niet, indien gelukt. Bij een “6” gedraagt de eloton dobbelsteen sizch andrs of het een A, B of C type rit is (aangeduid op het rittenoverzicht).
De renners hebben ook 2 waarden voor schade en vermoeiheid. Door te rollen kunnen er dingen gebeuren waardoor die afnemen.

 De regels zijn niet zo eenvoudig en het blijft een a-typisch wielerspel. Het lijkt erop dat het mechanisme zich beter leent voor andere sporten (het eerste sport in deze serie was Cricket).

  pocket02

pocket03

pocket04

 

pocket05

pocket06

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.