54×12

54x1201Spel uitgegeven door S3B Jeux (Frankrijk, jaren ’80). Het is de grote broer van het spel Tourféminin van dezelfde uitgever.

Zeer mooi gepresenteerd spel maar al bij al een eenvoudig dobbelspel.

Het spel komt met 4 dubbelzijdige spelborden van 56×40 die per 2 kunnen samengelegd worden om zo ritten te vormen. Daarnaast zijn er nog 6 ploegen van 4 renners en 3 aparte renners voor de leiderstruien.

4 sets gebeurteniskaarten (Carte Plat, Carte Montagne, Carte Sprint en Carte Strategie – van elk 32) en 2 gewone dobbelstenen maken de doos compleet.

Bij de start gooit elke speler om beurt voor zijn renners, De renners worden steeds langs de “corde” de rode dikke lijn van de zijde van het parcours geplaatst.

De cijfertjes op het parcours hebben geen betkenis.   De grijze vlakken zijn vlak pacours, de donkergrijze (eerder bruin) zijn bergop.

Een renner die vano een vakje bergop vertrekt deelt het gewopen aantal door 2 (naar beneden afgerond).

Op het parcours zijn vakjes aangeduid waar een speler een gebeurteniskaart mag trekken (welk type kaart staat op het vakje), de speler mag de kaart trekken, maar moet ze niet trekken.

De strategiekaarten worden voor de start verdeeld. Per renner in de ploeg 2 kaarten. Ze mogen op elk moment ingezet worden.

Afhankelijk van het aantal renners in het spel mogen r maximaal 1 tot 3 vakjes naast elkaar staan per vakje.

Wordt er voor een renner een dubbel gegooid, dan mag voor die renner nog is worden gegooid.

Een dubbel 1 geeft een lekke band en de renner moet 2 beurten overslaan.

54x1202

54x1203

54x1204

54x1205

54x1206

54x1207

 

54x1220

54x1221

Één commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.