Sechs-Tage-Rennen

sechs01Spel uitgebracht in Duitsland door Schmidt Spiele ergens jaren ’50. Er staat ook een referentie “108/3” in, maar de mening daarvan is onduidelijk

De doos bevat een speelbord van 53 x 32 cm (een pisteronde telt 36 vakjes), een dobbelsteen, 6 metalen rennertjes van 30mm en een klok (kartonnen wijzerplaat).

Het spel stelt een Zesdagen-koers voor. Met vereenvoudiging dat er normaal met ploegen van 2 renners wordt gereden en dat een ploeg hier bestaat uit 1 renner.

Er is geen vast aankomstplaats, maar er wodt na een tijd gereen. Zijn de zes dgaen om, dan eindigt de koers. De winnaar id diegene die aan het eind de meeste rondes heef gereden en bij gelijkheid de meeste punten heeft verdiend (6, 4 en 2 punten per sprint).   Je pakt een rond door de laatste renner in te lopen. 3 keer per dag: om 15, 22 en 2 uur zijn er punten te verdelen. De tijd wordt gemeten met een ronde klok die 24 uur aangeeft (de 3 tijdstippen die punten opleveren zijn on rood aangeduid). Elke dobbelsteenworp komt overeen met 1 uur.

In de eerste beurt gooien de renners om de beurten en zetten evenveel vakjes vooruit. DE renners bewegen om de beurt van de spelers rond de tafel, niet in de volgorde waarin ze in de koers rijden. Wanneer er een tussensprint is gooit de spelleider de dobbelsteen en de renner waarvan het nummer overkomt wint de sprint (hoeft ud niet op kop te liggen).

sechs02

Een bijzondere spelsituatie is een “demarrage” . Wanneer een renner op het punt staat een ronde te pakken en zijn achtervolger ligt zelf meer dan 6 vakjes voor dan mag die 2 keer gooien (de bonus vervalt als de eerste renner de ronde echt neemt).

Als een renner op een vakje komt waar al 2 andere renners staan kom die ten val en moet 1 beurt overslaan.

sechs04

sechs03

sechs tage rennen 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.