Tour du Jour

TourduJour01Spel gepubliceerd door Tulip Games (Nederland) in 2015. Het spel is genoemd naar de gelijknamige talkshow op RTL-7. Het spel is gebaseerd op vraagkaarten die je kennis van de grote klassiekers , de Tour en de landen waar de Tour doortrekt test.

Het spelbord meet 48 x 48 cm. Het spel is gelanceerd met de Tour-start in Utrecht van 2015. Het bord volgt niet helemaal de Tour correct want zo is de rit naarNeeltje-Jans en Antwerpen als startplaats “vergeten”.

Naast het speelbord zitten er 75 kaartjes in met Tour de France vragen, 25 kaartjes met vragen rond de klassiekers, 4 x 4 renners en houdertjes en een dobbelsteen.

Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers.

De spelers spelen in de richting van de klok rond de tafel. De speler gooit een dobbelsteen en de worp bepaald de moeilijkheidsgraad van de vragen (1 = heel gemakkelijke vraag, 4 = heel moeilijke vraag, 5 is een vraag over Frankrijk, 6 = een pech of gelukskaart.

Elke speler start met 4 renners. De speler links van de spelerdie aan de beurt is pakt een vraagkaart en leest de vraag voor overeenkomstig met de dobbelsteenworp. Is het antwoord goed, dan mag de speler evenveel vakjes vooruit als er renners in zijn ploeg zijn (in het begin zijn dat er 4). Is de vraag fout dan beantwoord je een waar/niet waar vraag. De waar/niet waar vraag staat onder de vraag die beantwoord werd op de vraagkaart. Is de vraag niet correct dan verliest de speler 1 renner uit zijn ploeg. Als hij nog maar 1 renner in de ploeg heeft kan een correct antwoord op een waar/niet waar vraag een nieuwe renner opleveren.
TourduJour02

TourduJOur03

tourdujour04

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.