L’Echappéé Infernale II

sp143j

Uitgever    :     Cabbé – Frankrijk
Jaar          :      2009
Maker        :      —

Algemeen:  

Het spel is een vernieuwde versie van het originele spel.   Deze versie is vanaf 2009 onder licentie als “Produit Officiel du Tour de France).

In grote lijnen hetzelfde spelmechanisme  als uit de eerste versie met en aantal uitbreidingen  (bonus in functie van type renner en wegdek,  energiekaartjes).
Het grote parcoursbord is vervangen door 4 kleinere die kunnen gecombineerd worden. Er is een bord voor hooggebergte (rood wegdek), middengebergte (roze wegdek),  hevelachtig (geel wegdek) en vlak (blauw wegdek).

De ploegen die  bij het spel zijn:  Liquigas, Cofidis, Agritubel en Euskaltel. Het systeem van de truitjes is hetzelfde als in de eerste versie.  De merktruien worden er met stoffen stickertjes opgeplakt wat niet echt ideaal is want de bedrukking is niet superscherp en de stickers komen wel ook los. Bij de fabrikant is een speciaal potje lijmvernis te verkrijgen om de truien beter te kleven (ook gebruikt door de fabrikant zelf als je kant en klaar ploegen koopt).
De renners hebben ook een modernere stilering en er zijn wat kleine varianten in de poses van kopman, klimmer en sprinter.

Renners en bijkomende spelborden te vinden op :

http://www.echappee-infernale.com

sp143a

Spelmateriaal :
– 4 spelborden (28,5 x 38,5cm), samen te stellen tot 1
– 12 renners (4 ploegen van 3)
– 3 dobbelstenen
– 44 speelkaarten met gebeurtenissen.
– 12 energiekaarten
– 15 siganlisatiebordkaarten

Spelmechanisme :

Het spelsysteem is  analoog met dat uit de eerste versie.  Meer info vind je op die webpagina.  Een aantal nieuwe dingen werden toegevoegd.  Er wordt ook uitgegaan dat de uitgebreide regels met de variant dat er bewogen wordt in de volgorde van de renners in de koers de normale is en de vereenvoudigde spelvorm wordt nu achteraan opgenomen.
Een wedstrijd wordt vastgelegd oor de 4 borden naar keuze te leggen en door middel van de signalisatiebordkaartjes het parcours af te lijnen  en de belangrijke punten (vertrek , aankomst, bergtop) aan te duiden.

Bij de start krijgt elke ploeg 3 energiebonussen van 1 , 2 en 3 die ze nar keuze (maar elk slechts 1 keer) mogen gebruiken tijdens de koers.

Het parcours heeft 4 kleuren : rood (hooggebergte), roze (middengebergte), geel (heuvelachtig) en blauw (vlak). De kopmannen krijgen een 1 op geel, de klimmers een 1 op roze en rood (bergop – dus voor de top) en de sprinter een 2 op de 7 blauw vakjes voor de aankomst en de tussensprints. In de afdalingen (rood en roze voorbij een top) krijgt iedereen een 3.

De registratie van de achterstanden in tijd is ook aangepast. Elke worp achterstand is nu 10 seconden ipv 30.

sp143b

sp143c

sp143d

sp143e

sp143f

sp143g

sp143h

sp143i

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.