Cycle-Opoly

sp150a

Uitgever    :     Late for the Sky Games  – Ohio , USA
Jaar          :      2008 ?
Maker        :      –

 

Algemeen: 

Het is een variant van het klassieke Monopoly spel tegen de achtergrond van een wereld van fietsen.  De originele Monoploy is één van de best verkochte spellen op de wereld en is gelanceerd in 1935. Verschillende fietsen, recreatieve disciplines en andere zaken komen aan bod.  Het is niet echt een wieler(koers)spel, maar het is toch en leuk extraatje voor de verzameling.
De Amerikaanse maker van het spel brengt talloze varianten uit van Monoply rond allelei onderwerpen (stden, paarden, natuur, dino’s, vissen, katten,  pinguins, wijnen, ruimtevaart, ….).  Ze gebruiken telkens kleine tinnen figuurtjes als pionnetjes.

De kaarten zijn mooi in cartoon-stijl gemaakt.

sp150b

Spelmateriaal :
– Speelbord  van 48 x 48 cm
– 6 tinnen spelpionnen (fiets, helm, schoen, drinkbus, tandwiel, toeter)
– 12 “big fun” markers
– 30 “ride” markers
– 28 bezittingskaarten
– 14  “bike lane” kaarten
– 14 “share the road” kaarten
– Bankbiljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 500 $

Spelmechanisme :
Verloopt volgens de regels van het gekende monopoly spel.

Het doel van het spel is een monopolie op te bouwen, wat spelers kunnen doen door zo veel mogelijk bezittingen op te kopen. Iedere speler die op een bezitting komt , moet de eigenaar ervan  huur betalen. De bezittingen zijn verdeeld in groepen van drie (of twee) items.  Wanneer je een bij elkaar horende reeks bezittingen hebt kun je die opwaarderen zodat je meer huur kunt vragen.

De klassieke “kans” kaarten noemen hier “bike lane” kaarten, de “algemeen fonds” kaarten noemen “share the road”.  De “gevangenis” is hier een “lekke band”,  “vrij parkeren “ is hier een “free ride” en het “start” vak waar je geld krijgt noemt hier “pedal”.

Waar je normaal op een straat huizen kunt zetten zijn dat hier “ride” markers, de tegenhanger van het “hotel” is een “bif fun” marker.

sp150c

sp150d

sp150e

sp150f

sp150g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.