Compil Quiz – Tour de France

item1

Uitgever        :   Sony Music / Ipanema   – Frankrijk
Jaar                 :    2013
Maker             :  Michel Duplessier

Quiz-spel waarbij de vragen op kaarten verwerkt zijn  op de grootte van een CD.   Per kaartzijn er 6 vragen. In totaal zijn er 30 dubbelzijdige kaarten, dus 360 vragen in totaal.

item6

Grafische vormgeving Ipanema
Vragen aangebracht door : Jean-Paul Olivier en Michel Duplessier

Bij het spel hoort ook een film op DVD bij.  “Les rires et les lames du maillot ajune”   een film van Gilles Combet (duur 100 minuten  – Sony Music).

Er is een hele reeks Compil Quiz spellen uitgebracht over de meest diverse thema’s.

Het doel van het spel is om als eerst 30 punten te scoren.  Elke speler moet op de beurt een vraag oplossen.  Elke kaart bevat zes vragen die genummerd zijn van 1 tot 6. De vragen leveren evenveel punten op  als hun nummer.  De vragen met een hoog nummer zijn moeilijker dan de vragen met een laag nummer.  Dus de speler bepaalt zelf zijn risico of hij voor een moeilijke of gemakkelijke vraag gaat.
Optioneel kan er een dobbelsteen gebruikt worden en wordt er gerold en dient de corresponderende vraag  beantwoord te worden
item5
item4item3   item2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.