Il Vigorelli

VIGO001

 

 

 

 

Uitgever :             Corriere dei Piccoli, Italy,
Jaar :                      1962
Maker :                  ———-

Gepubliceerd  in het nummer van 23 september.  Het spel is genoemd naar de beroemde wielerbaan in Milaan.  Het kwam ook nog voor in het nummer van 28 augustis 1966 met als titel  “Il Gioco Dei Campionati Mondiali su Pista”.

VIG002

VIG003

De piste telt 90 vakjes en er zijn 11 renners.  Er zijn spelregels voor een Sprint wedstrijd en een Ploegenachtervolgin.  Je hebt een spel speelkaarten nodig.

Bij de Sprint kan elk aantal renners meerijden.    De spelers trekken om beurt en kaart en spelen ze. Elk nummer tussen 2 en 7 gaat de renner evenveel vakjes laten  vooruitgaan. Rode plaatjes zijn een bonus van één, twee  of drie vakjes  plus het trekken van een nieuwe kaart.  Zwarte plaatjes zijn minussen (één, twee, of drie vakjes minder zetten ) plus trekken van een kaart.  Heren van harten of schoppen zijn bonussen of minussen van 5 vakjes.  Azen van harten en schoppen bonussen en minussen van zelfs 10 vakjes.
Bij een getrokken 1 , 8 , 9 en 10 blijven de renner staan.
De lengte van de koers kan 1 of 2 ronden zijn.

Bij de ploegenachtervolging spelen slechts 2 spelers. Elke ploeg heft 4 renners. Elke renner komt overeen met een leur van de kaarten (harte ruiten, schoppen en klavers). De 4 renners straten op hetzelfde vakje.  Elke speller trekt weer om beurt een kaart en spelt die.
Kaarten van 2 tot 7 laten de renners evenveel vakjes opschuiven. Een Dame en een Heer geven een bonus van 2 of 3 vakjes voor het hele team plus het treken van een nieuwe kaart . een Aas lever teen bonus op van 10 vakjes voor het team plus het trekken van een nieuwe kaart.  De winnaar is de eerste ploeg die 2 renners over de streep heeft.

VIGO004

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.