Match Sprint

match5

Uitgever     :   privé –  USA
Jaar             :    2012
Maker         :   Sean Martin

Sean werkt in een basisschool en maakt spelletjes die bedoelt zijn om de leerlingen te laten nadenken over getallen en waarschijnlijkheid. Hij heft het spel verdeeld als print-and-play game.  Voor een paar dobbelstenen moet je zelf zorgen. Het spelbord wordt afgedrukt op een A4.

match1

Het is één van de meest basic wielerspelletjes die ik ken en stelt een sprintwedstrijd op de piste voor tussen 2 renners.  Een spelletje duurt ook minder dan 1 minuut :-)

Het leent zich dan ook als basis voor een sprinttoernooi met meerdere spelers.

Het is ook aanbevolen om een koers te laten rijden over 2 wedstrijden waarbij elke deelnemer een keertje de kopstart pakt. Bij gelijkheid volgt dan er een derde race waarbij de koppositie bij lottrekking wordt bepaald.

De regels zijn erg simpel.

  • Beide renners starten op vakje 1 (de race gaat dus over 11 vakjes).
  • Het is altijd de renner die in tweede positie zit die eerst gaat.  Wanneer 2 renners op eenzelfde hoogte komen wordt de tweede die daar aankomt als laatste beschouwd.
  • Als het je beurt is kun je kiezen:  ga 1 vakje vooruit, rol 1 dobbelsteen, of rol ze alle twee.
  • Diegene die als eerste over de meet komt, die wint !

2 van de 3 regels lijken ongebruikelijk, maar zijn schitterend gevonden. Vooral de tweede die het  Poker-gevoel van een echte sprint weergeeft.

 

match2

match3

 

Sean had dit ooit gemaakt als prototype….

match4

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.