Demarrage! – Um Reifenbreite

sp010401410

Uitgever     :   Jumbo – België / Duitsland
Jaar             :    1991
Maker         :   Rob Bontebal

Spel uitgegeven in België en Duitsland in 1991 (uitgegeven door Jumbo). Het heeft in Duitsland de titel “Spiel des Jahres 92”. Het is ontworpen door Rob Bontebal en is origineel uitgebracht in Nederland als Homas Tour . In Italië is er ook een versie uitgebracht onder de titel “Campionato Italiano”.

sp0102
De regels zijn nagenoeg identiek aan Homas Tour.
Het spel wordt gespeeld een groot spelbord (84 x 49 cm) waarop diverse routes mogelijk zijn.  De tekeningen in het bord zijn nu cartoon stijl . Ook de rennerfiguren zijn anders.

De enige aanpassing is de afschaffing van de doping-regel.  Deze is nu vervangen door een regel waarbij een renner kan oneigenlijk gebruik maken van een auto of motor door er achter te gaan stayeren.  Speltechnisch blijft het hetzelfde als de dopingregel.  Door dit te doen krijgt de renner een extra kracht voor, maar ook moet hij een fotokaartje trekken. Aan het eind van de race kan hij dan nog de pech hebben om ‘betrapt’ te worden en alsnog al zijn punten te verliezen door diskwalificatie. (de 6 dopingkaarten zijn vervangen door 6 fotokaarten).
Minolta DSC

sp0106
sp0107

sp0103

9 commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.