WK 2017 in Bergen : met Flandrien Solo regels

Na lange tijd nog maar is de Solo regels van onder het stof gehaald en ze een beetje bijgewerkt. In de wielerSIM regels ben je toeschouwer en je ziet hoe de koers verloopt.   In Flandrien Solo speel je alleen tegen 6 neutrale ploegen (met wat aangepaste regels – moeten nog verfijnd worden). Iets meet betrokkenheid want je kun nu zelf tegen het spel winnen.

Ik heb het WK gereden met bijna hetzelfde peloton als onze koers op TSA (6 neutralen zijn 4 geworden om gelijke ploegen te krijgen)..  Dat bij mij ook Sagan won was puur toeval

Het spel ging over 4 rondjes van  42 vakjes (20 vlak, 8 omhoog en 14 vlak).

Het verslag..

Ik ging vandaag aan de slag al ploegleider van de Belgen (uiteraard).  De zon was van de partij.  De Plus en Van  Avermaet hadden de beste papieren voor de start (krachtkaarten). Het peloton trekt zici op gan naar de eerste keer de Salmon Hill. Degenkolb  en Jungels gaan aan kop. Van de Belgen zit alleen Styven voorin..  Hij heeft bovendien perfecte benen vandaag (vormkaart).  Gilbert en de Plus hebben redelijk goeie benen, maar Van Avermaet is een ramp.  Het gaat in een stevig tempo naar boven. Net voor de top valt Barguil aan. Verschroeiend. Groenewegen gaat in eerste instantie mee.  Maar als de Fransman een tweede keer doortrekt is hij alleen.  Hij geeft  minuut voor op het peloton.  De Fransman gaat sterk door.  Van Avermaet en de Plus zitten in de achterste regionen van het peloton.  Sagan en Groenewegen zitten aan de kop van het peloton en kome te, val. Maar alles lijkt goed me te vallen.  En ook Lobato komt ten val en sleurt een aantal renners mee.  Ondertussen wordt het gat groter.  Barguil op de tweede keer Salmon Hill.  9 renners zijn er in de achtergrond afgereden (met oa Gilbert) . Van Avermaet trekt een sprint om de aansluiting net te verliezen.  De koploper is boven. Kruyswuyck gaat in de tegenaanval.  Maar de Fransman lijkt onvermoeibaar en geeft geen teken van verzwakking.   Hij is half koers.  De Belgen zijn nergens.  De Plus proeert in de achtergrond met een snedige demarrage de meubels te redden.  Tegenaanval van Alaphilippe, Sagan schuift mee.  Barguil isn ondertussen voor de derde keer aan Salmon Hill begonnen. Het peloton is in 2 stukken. Enkel de Plus zit in het eerste deel van het peloton. Barguil is boven. Nog 1 rondje.  Sagan heeft terug de kop van het peloton genomen. Stuyven sluit met een grote inspanning achteraan terug aan.  Barguilt neemt wat teveel risico’s en komt ten val. Sagan en Kruyswuyck vliegen hem voorbij. We hebben 2 nieuwe leiders.  Maar de kop van het peloton is verbrokkeld.   Sagan demarreert terug maar Kruyswyck geeft geen krimp.  Maar iedereen kent blijkbaar een deel van de pech want Sagan rijdt lek.  Kryswyck alleen op kop. Sagan krijgt het gezelschap van Luis Leon Sanchez.  Maar Peter geeft zich niet gewonnen en gaat terug in de tegenaanval.  En net voor de top komen ze ij de Nederlander en we hebben 3 leiders.  De winnaar rijdt vooraan. De rest lijkt geklopt.  Ze zijn boeven. Wordt het een sprint of komt er nog een late uitval.  Maar Kryswyck zijn versnellingsapparaat begeeft het en de  anderen gaan sprinten voor de zege.  Saga wint netjes !!

Stuyven wint nog de sprint van het eerste peloton voor de vierde plaats.

Mijn Belgen hebben de hele koers achter de feiten gelopen. Op het eind was er een goeie samenwerking tussen de Plus en Stuyven (treintje) wat nog resulteerde in een 4de en 5de plaats. Meer zat er niet in vandaag.

 

uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>