WK 2017 te Bergen (Noorwegen) – wielerSIM

Nu vrijdag gaan we met 6 spelers het WK wielrennen te Bergen spelen , en dit zoals altijd met de Flandrien regels.

Om toch wat in de stemming te komen heb ik de wielerSIM regels nog is bovengehaald en het WK alvast gesimuleerd (met hetzelfde peloton als waar we vrijdag mee rijden).

Het verslag volgt hier …

Een gesloten peloton bevindt zich op 4 ronden van het einde. De koers kan beginnen.   De renners beginnen aan de enige klim die op het parcours ligt:  Salmon Hill.   Gaviria en Sagen plaatsen de eerste aanval.  De Columbiaan is vrij sterk en komt lichtjes afgescheiden boven.  Maar hij is iets te hard van stapel gelopen en parkeert.  Sagan vliegt hem voorbij.  Dumoulin sleurt in de achtervolging en laat de kop van het peloton breken. De bal ligt in het kamp van Peter.  Sagan, Dumoulin Alaphilippe ze rijden allemaal apart.  Passage aan de streep. Nog 3 ronden te gaan. Dumoulin en Sagan aan de leiding.  Daarna een groep van 7 met onder andere Degenkolb en Gilbert.  In de achtergrond gaan 8 renners tegen de grond.  Weer de Salmon Hill op.  De 2 koplopers worden ingerekend. Sagan is blijkbaar sterk vandaag want op de top is hij weer lichtjes los.  Sterke Peter is niet van plan te wachten.  Passage aan de streep. Nog 2 rondes te gaan.  Dumoulin rijdt lek. Sagan heeft meer dan 1 minuut voorsprong. Achteraan gaan er nogmaals renners tegen de grond.  Gilbert vindt dat het bij de achtervolgers te traag gaat en hij gaat in de tegenaanval.  De volgende beklimming van Salmon Hill.  Gilbert komt dichter op Sagan.   Sagan rijdt lek en hierdoor komt Gilbert mee in de spits.  Het peloton is ook niet ver en onder impuls van Nibali sluiten ze terug aan.   Het is nu Gilbert die licht afgescheiden boven komt, maar de Belg dringt niet aan en een ontketende Sagan gaan een volgende keer in de aanval.   Valverde rijdt lek en Gilbert gaat tegen het asfalt !   Tankink neemt het peloton op slaaptouw en rekent Sagan terug in. Lekke band voor Alaphilippe.   De laatste passage aan de streep. Nog 1 ronde te gaan.  We hebben 8 leiders.  Een viertal met De Plus en Gilbert volgen kort. Laatste keer Salmon Hill. Gaat de koers hier beslist worden?   Tankink leidt met een strak tempo. Dumoulin nog maar is lek.  Net voor de top een uitval van de Fransman Warren Barguil.   Nibali gaat tegen de grond en sleurt Sagan in zijn val mee.   De wereldkampioen gaat zich niet opvolgen.  De Fransman geeft het volle pond. Gaat hij tot de streep standhouden?  Hij wordt gevolgd door 6 renners waar Greipel en Gilbert de beste papieren lijken te hebben.  Groenewegen is alleen in de achtergrond verzeild geraakt en rijdt ook nog maar is lek. De tubes van de Nederlanders leken vandaag echt wel op kaas met gaatjes.    Barguil heeft 10 seconden voorsprong.  Greipel doet er alles aan om het gat te dichten en springt in de tegenaanval.  Bij het ingaan van de laatste kilometer valt Barguil compleet stil.  Greipel vliegt erop en erover en snelt naar de wereldtitel. Barguil wordt nog tweede.  Gilbert wint de sprint van het eerste achtervolgende groepje en vervolledigd zo het podium.

uitslag

 

 

WK1

WK2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>