TSA 2017 – de wereldbeker – Parijs-Roubaix

pr00

Vandaag staat Parijs-Roubaix op het menu. TRoch wel één van de belangrijkste klassiekers zo te zien want Degenkolb, Stybar, Burghardt, Vanmarcke, Roelants en Hermasn hadden allemaal gepiekt. Bovendie zaten Stuyven, Sagan, Vanmarcke , Roelants en Van Avermaet aan de vitamines.

Ondanks een dreigende lucht was het toch droog aan de start in Compiegne.  Het gevreesde natte  bos zal er niet inzitten.

 

PR01

 

De start was furieus. Met ongekende snelheid sprintte het peloton onder leiding van Benoot, in de leiderstrui van de wereldbeker naar  het Bos. Stuyven en Sagan attent op de eerste rijen. Van Saint-Quentin hebben de renners niet veel gezien, zo snel ging het.

 

PR02

 

Nog een paar kilometer naar het Bos . Benoot weet van geen ophouden. Vandenbergh probeert naar voor de geraken en ook Stybar probeert een rij naar voor te brengen.

 

PR03

 Maar net voor het opdraaien van de kasseien van het Bos van Wallers parkeert Benoot compleet en ook Stuyven is van zijn melk. De 2 man die samen aan de kop stonden in de wereldbeker verliezen kostbare plaatsen.  Het is Stijn Vandenbergh doe met lichte voorsprong het Bos induikt;

pr04

Vandenbergh vliegt over de kasseien, maar Sagan en Stybar proberen  weerwerk te bieden.

PR05

 

En of Stijn over de kasseien vliegt?   Aan de kop van het peloton stokt het een beetje en Vandenbergh heeft in één klap bijna een minuut voorsprong. Het Dumoulin scenario van Milan-Sanremo spookt weer door ieders hoofd.

pr06

 

 

Het Bos van Wallers doet zijn naam alle eer aan . het peloton wordt compleet door elkaar geklutst. Bij het buitenrijden is het Stybar en Roelants die beseffen dat ze Vandenbergh niet al te veel voorsprong mogen geven en ook Sagan en Vanmarcke proberen de sprong naar voor te maken.

pr07

 

In Orchies zijn de 2 achtervolgers bij de leider gekomen en ook Van Avermaet lijkt op komst.   Canondale probeert weerwerk te bieden met Vanmarcke en Van Asbroeck. Jungels is ook attent.

pr08

 

Op de kasseistrook na Orchies hebben we 4 leiders. Het peloton is in twee delen . Het eerste deel is ten stand gekomen door veel trek en sleurwerk van Stuyven.

 

pr09

 

 

Er is wat onenigheid in de kopgroep en onder impuls van Stuyven  worden de vluchter door de eerste achtervolgers gegrepen.  Maar dat is zonder Vandenbergh gerekend die er terug alleen vandoor gaat.

pr10

In Bersée is het ook op voor Stijn en we krijgen een algemene hergroepering.  Van een moment van stilte maar Roelants gebruik om er op kousenvoeten vandoor te gaan.   Het is ondertussen beginnen  regenen.

 

pr11

 

En nu heeft Roelants vleugels gekregen . Het lijkt of hij de kasseien niet raakt als hij over de kasseien van de Moulin de Vertin raast.

Het is nog steeds Stuyven in de achtergrond maar het is duidelijk dat het vet daar van de soep is.

pr12

 Roelants verzwakt niet en is ondertussen op de laatste strook: de Carrfour de l’Arbre.  Stuyven krijgt geen steun, dus het gat wordt begrijpelijk groter.

pr13

 

Veel volk op de Carrfour en Jurgen Roelants rijdt als in een trance.  De overwinning lonkt !!!  Enkel pech lijkt hem nog van de zege te kunnen houden.

pr14

 

Het is Samuel Dumoulin, mede leider in de Wereldbeker, die de achtervolging op gang probeert te brengen.

 

pr15

Bij het buitenrijden van de Carrefour is het Vanmarcke die nog een tegenaanval op gang wil brengen. De leider is bijna aan de velodroom.

pr16

 

Jungels; Vanmarcke, Dumoulin en Van Avermaet proberen weg te rijden bij de achtervolgers.

 

pr17

 

Maar Stybar wil nog een ereplaats en komt samen met Vandenbergh bij de achtervolgers.  Als ze de piste opdraaien rijdt Roelants zegevierend naar de streep!!!!

pr18

 

Het wordt nog een ferme sprint voor de tweede plaats.  Stybar klopt Van Avermaet netjes. Vandenbergh wordt nog vierde.

We hebben een zeer mooie koers gekregen met een mooie winnaar. Die blijkbaar de aanval op getr goede moment heeft ingezet.  Ondanks de 65 vakjes kasseien was het ritgemiddelde nog  9.00  !!!!!! Best supersnel dus.

Quickstep wint het ploegenklassement voor BMC en AG2R.

 

 

pr19

De actuele stand in de wereldbeker.  Ook hier Jurgen Roelants op kop.

 

pr20

 

Voor de ploegstanden geeft het dit:

pr21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 commentaren

 1. Beste ,

  is dat een spel dat je nog kan kopen , en ik zie dat je Parijs-Roubaix reed en dan ook de Amste Gold Race en zo … zijn dat uitbreidingen of zit dat allemaal inbegrepen in het spel .
  En belangrijkste vraag , Waar koop je dit ?????
  Ik heb dit nog nooit zien liggen ergens in een winkel hoor ???

  Groetjes !

  • Beste.

   Dit spel is niet te koop ! Het zijn eigen regels. Ooit is dit bekeken geweest maar uitgevers van spellen zien dat niet zitten omdat de speelduur te lang is. Een koers duurt gemiddeld 2 en een half uur en commercieel wordt er gemikt op spellen van 45 minuten. De spelduur is onvermijdelijk als je de sfeer van een koers wilt oproepen waarbij het belangrijk is om het juiste moment af te wachten, samen te werken enzo. Dat heeft zijn spelduur nodig. De regels kunnen vereenvoudigd worden naar een speelduur van 45 minuten, maar dan blijft er een dobbelspel over en dat is niet de bedoeling.

   Ik kan je een startpakket doormailen waarmee je aan de slag kunt. Rennertjes en het parcours zijn gemakelijk zelf te maken of te kopen.

   Ludo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>