TSA 2017- de wereldbeker – De Amstel Gold Race

AG01

Vandaag de enige klassieker op Nederlandse bodem. Best een pittige koers met een hoop hellingen die mekaar snel opvolgen. De renners vertrekken in Maastricht. De weergoden zijn de koers niet goedgezind want het regent!

 AG02

De aanloop is nog vlak en terwijl de renners de eerste keer richting Valkenburg gaat wordt het peloton geleid door Tony Gallopin.

AG03

Maar plots  is er paniek  in het peloton. Een massale valpartij  waarbij Stybar, Gilbert en de hele Trek ploeg tegen de grond  gaan.  Het wordt dus stevig achtervolgen   zo vroeg in de koers. De bezemwagen zit ook dreigend dicht.

AG04

 

 

De Sibbergrubbe is de eerste helling van de dag. Terwijl Stijn Vandenbergh het peloton aanvoerd brengt Stybar Gilbert terug na de val, Mollema kan ook meeschuiven.   Slagter is door pech ook achterop geraakt.

AG05

Op de top krijgen we een eerste prik. 5 renners  met een kleine voorsprong : Benett, Sagan, Uran, Vandenbergh en Naesen.   Slagter kan nog net de bezemwagen voorblijven.

AG06

Maar op de Bemelerberg loopt alles nagenoeg samen.  Enkel Uran rijdt nog lichtjes afgescheiden op kop.    Achteraan is het gevaar van de bezemwagen geweken.

AG07

Op de top van de Bemelerberg is Sagan iets te snel bovengekomen met als gevolg dat hij alleen op kop zit.  Met nog zover te gaan was dat misschien nog niet de bedoeling. Maat hij is blijkbaar erg goed vandaag.

AG08

En inderdaad op Loorberg loopt alles nog maar is terug samen.

AG09

Maar de passage over de top was weer erg pittig en in Eys krijgen we een sleutelmoment in de koers. Een kopgroep van 8 man rijdt weg. Quickstep met 3 man mee.  Lotto, BMC en Trek hebben de trein gemist.

AG10

Maar Wellens zet het een beetje recht en 5 man komen aansluiten. Bij het opdraaien van de Eyserbosweg.

AG11

Aan de voet van de Fromberg is het nog is Sagen die druk zet. Enkel Uran in zijn wiel.

AG12

Maar het is een echt accordeon achteraan , weer komt alles terug samen hoewel alles erg op een lint zit, dus nieuwe breukjes zijn niet ver weg.

AG13

 

Op de top van de Fromberg onder leiding van Sagan terug een nieuwe kopgroep van 6. Quickstep weer met 3 man mee. Gaan ze de ,kaart Gilbert of Alapphilippe trekken?

 

AG14

Maar aan de voet van de Keutenberg toch nog maar is een hergroepering.  De finale kan nu echt gaan beginnen.

AG15

En op die Keutenberg is het Gilbert die een ferme bom gooit. Enkel Sagan probeert te reageren.

 AG16

Aan de voet van de Cauberg komt Sagan bij Gilbert en ook Alapphilippe tracht de aansluiting te maken. Achteraan zijn Benett en Gallopin uit de wedstrijd gestapt.

AG17

 

De top van de Cauberg. Sagan nog op kop. Komt er nog een late uitval? De streep is niet ver meer….

AG18

En jawel, magistraal van op de kop springt Sagan naar een prachtige zege.   De 2 Quicsteppers proberen nog te reageren maar tevergeefs.   Alapphilippe wordt 2de voor Gilbert.   Een mooie koers, een mooi podium en het ritgemiddelde van slechts  6,97  zegt veel over de zwaarte van de koers.

Door een ferme remonte behoudt Roelants de leiding in het wereldbeker-klassement

AG19

 

AG20

 

De stand in de wereldbeker:

 AG21

De ploegstanden:

  AG22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>