TSA 2017 – de Wereldbeker – De Ronde van Vlaanderen

RVV01

 Regen aan de start in Antwerpen . het natte wegdek zal zijn invloed hebben in de koers.

Uit de gesprekken voor de start blijkt dat er toch wat renners gepiekt hebben voor deze koers:  Stuyven, Van Avermaet en Benoot.

Een vrij rustige start. Tom-Jelte Slagter voert het peloton aan dor Sint-Nilklaas.

 RVV02

In Aalst krijgen we de eerste prik van de dag. Oliver Naesen trekt in de aanval.  Bij iedereen komt even het Samuel Dumoulin beeld van Milaan SanRemo terug…

Maar dit gaat niet gebeuren. Onder leiding van Degenkolb wordt de vluchter terug gepakt in Ronse.

 RVV03

De kasseien van de Haaghoek zijn de eerste hindernis.   Quickstep met Stybar op kop lijken de koers in handen te gaan nemen.

Sfeervolle beelden op de Vlaamse wegen en zoals altijd veel volk op de been !

 RVV04

John (beton) Degenkolb is blijkbaar goed. Hij rijdt al heel de koers attent vooraan en neemt het peloton op sleeptouw naar de voet van de Muur.

Maar bij het oprijden van de Muur een eerste valpartij in het peloton:  Vanmarcke gaat tegen de kasseien en sleurt Van Avermaet, Majka, Contador, Hermans en Sagan me in zijn val

 RVV05

Door al het tumult is het zowaar Greipel die de kop pakt op de Muur:

Net over de top van de Muur is het Loic Vliegen die ervandoor  gaat en aan de vlucht van de dag gaat beginnen. het peloton is in 2 stukken geroken.

 RVV06

Het Waalse trainingsmaatje van Gilbert legt er flink de pees op. Daarachter wordt getwijfeld. De troepen van Vanmarcke zijn zich duidelijk aan het organiseren.

En inderdaad op de Koppenberg wordt de vluchter terug gegrepen onder impuls van de jongens van Garmin.  Van Baarle doet een indrukwekkende kopbeurt.

 RVV07

Maar de natte Koppenberg doet zijn naam eer aan het de sterke van Baarle gaat tegen de grond en sleurt zijn kopman Vanmarcke,  Degenkolb, Stybar, Majka, Sagan en Vandenbergh mee.  Het is niet het dagje van de wereldkampioen want er lag er al twee keer bij !

En jawel op de top van deze kuitenbijter is doet de jonge Waal het weer. Voor de tweede keer is Loic gaan “Vliegen”

Als de leider op de Oude Kwaremont is krijgen we een situatie zoals na de Muur.  Het peloton in twee stukken.

 RVV09

Staking in het peloton?   Er wordt niet gekoerst en Loic Vliegen slaagt een enorm gat. Is er hier een verrassing in de maak?

Op de smalle kasseien die de uitloper van de Oude Kwaremont vormen zit heel het peloton op een lint , maar dat is buiten Degenkolb gerekend die eerst het gat laat vallen en dan wegsprint. De breuk in het peloton is nu definitief

Loic is ondertussen over de laatste hindernis van de dag: de Patersberg.  Gaat hij solo naar de meet?

Daarachter nog 8 achtervolgers en niet van de minste. De winnaar zit bij de eerste 9 renners

 RVV11

De koploper lijkt te verzwakken. Op de top van de Pater gaat Benoot vol in de reactie. Gilbert eb Vanmarcke proberen mee te glippen maar zijn het wiel van Tiesj kwijt . Ook Stuyven komt met kleine achterstand boven. De rest is uitgeteld.

 RVV12

En in de laatste rechte lijn spurt Benoot voorbij vliegen en wint de Ronde !.  De 3 achtervolgers komen ook nog bij Vliegen en Stuyven wordt 2de op 10 seconden voor Gilbert en de ongelukkige Vliegen die nog net van het podium valt

 RVV13

RVV14

We hebben 3 leiders in de Wereldbeker. In Parijs-Roubaix komt de trui in koers !!

Lotto leidt de ploegenklassementen

RVV15

RVV16

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>