TSA 2017 : de wereldbeker : Milaan-Sanremo

msr01

We pikken de renners in Varenze .  Ze zijn dan iets over de helft van de koers. De Turchino is achter de rug en de renners dalen af naar de kustlijn.   Het peloton is nog gesloten.

msr02

Samuel Dumoulin steekt een eerste keer zijn neus aan het venster. Het zal niet de laatste keer zijn…

De renners zijn voorbij Savona. De weg kronkelt langs de kustlijn.  Tom Van Asbroeck aan het commando. De Cannondale sprinter heeft gepiekt naar deze wedstrijd !    Het is duidelijk dat het materiaal nog niet goed is afgesteld:  Nizollo, Vliegen en Van Baarle worden alle 3 achteruitgeslagen met haperende versnellinsgapparaten

msr03

De wind blaast venijnig naast de kustlijn.  De eerste waaiertjes worden getrokken.  Bora in the lead.

msr04

Maar de verstandhouding is niet optimaal en het is Dumoulin die op kousenvoeten wegrijd na de eerste windstrook.  AG2R is de neutrale ploeg en die wil blijkbaar hun stempel op de koers drukken.

Er wordt geaarzeld in de kop van het peloton en plots wordt de voorsprong va 10 seconden ineens meer dan 1 minuut

msr05

Een tweede strook zijwind na Finale Ligure.   De koploper stoom onverwijld voort . In het peloton proberen 8 renners de achtervolging op gang te brengen.

En de breuk in het peloton krijgt stilaan vorm.  Bij de achtervolgers is het vooral Lotto dat erg actief is.

MSR06

Na de derde en laatste strook zijwind komende renners in Allasio. Lotto blijft de achtervolging lijden maar het gaat net snel genoeg. Dumoulin heeft zijn voorsprong verdubbeld en rijdt nu meer dan 2 minuten weg !!!

De achtervolgers beseffen dat het te traag gaat en 3 renners proberen iets op te zetten:  Burghardt, Greipel en Slagter.   De koplopers is al op de Cipressa.

MSR07

Op de Cipressa wordend e drie achtervolgers terug tot de orde geroepen.  Dumoulin vertoont geen enkel teken van verzwakking. Hij is op weg naar de Poggio.  De winnaar lijkt gekend !!

Dumoulin is bijna op de top van de Poggio.  Het peloton is nog maar is in 2 gebroken.  In de achtergrond zijn Bardet en Wellens alle contact kwijtgeraakt. Ze zullen opgeven en de meet niet halen.

MSR08

Met een zee voorsprong triomfeert Samuel Dumoulin in Sanremo. De aanvaller is beloond.  Een overwinning voor de neutrale ploeg !!! Met een ritgemiddelde van 8,45 was het zelfs niet supersnel.

Alaphillpe zal op meer dan 2 minuten tweede worden voor Burghardt en Greipel….

MSR09

 

msr10

Uiteraard levert dat de eerste stand op in de wereldbeker..

msr11

Quikstep leidt het ploegenklassement

msr12

Cannondale heeft het meeste geld in kas.

msr13

 

 

 

3 commentaren

  1. Salut Ludo ,

    On attendait le retour avec patience ! , le resultat est la : toujours aussi beau a suivre et riche en couleurs ! et je vois avec des nouvelles peintures de cyclistes ! Quel travail . Il faut le redire
    Ludo c est du pur bonheur quand tu nous mets une simulation sous nos yeux . Bravo . Amicalement Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>