Tour de France TSA 2017 – verslag 6de rit

Rit 6 : Bourg-en Bresse – Culoz

 fot000

Het peloton staat onder een vrolijk zonnetje aan de start van de zesde etappe in Bourg-en-Bresse. Gaan de renners er vol voor gaan of gaan ze zich sparen met de loodzware zevende rit in het achterhoofd? Komt er een aanval van Tinkov op de leiderstrui van BMC?

foto01

 

De eerste kilometers verlopen erg rustig met BMC die de controle pakt. Maar d eerste tussenspint in Cerdon is vrij vroeg en Guardini die voor de gelegenheid de rode leiderstrui van de strijdlust draagt neemt de kop. Hij heeft duidelijk zijn zinnen gezet op groen.

En in de aanloop van de sprint gaat Guardini van de kop af in de aanval. Krijgen we een herhaling van het scenario van de vorige rit? Het peloton laat hem begaan. De voornaamste belagers voor groen Greipel en Lobato zitten niet vooraan.

Guardini pakt de volle pot voor Viviani, LObato, Sagan, Kreuzinger, Valverde en Oss.

foto02

De Italiaan is blijkbaar goed gerecupereerd van de vorige rit en besluit toch maar weer om door te rijden. De eerste col van de dag: de Col de Pisseloup (2de cat) komt er bijna aan.

Ook hier komt Guardini als eerste boven. Het peloton maakt geen aanstalten om de vlucht teniet te doen. De voorsprong blijft net boven de minuut.

In het peloton pakken Viviani, Moreno, Contador, Quintana en Valverde de rest van de bergpunten.

foto03

 

En Andrea fietst maar vrolijk door.   Hij komt nog steeds solo door aan de tweede tussensprint in Hauteville-Lompnes.   Door die 2 tussenspurts komt hij duidelijk aan de leiding in de stand vor groen en ook voor de strijdlust rukt hij op naar de eerste plaats.

Oss, Valverde, Bardet, Kreuzinger, Lobato en Sagan pakken ook nog punten.

foto04

 

De leider is op weg naar de 2de col van de dag: de Grand-Colombier (1ste cat). En blijkbaar vindt het peloton dat het nu goed is geweest . BMC en Tinkov werken verbluffend goed samen en de kloof wordt zienderogen kleiner. Het mooie weer is over en het is ondertussen beginnen regenen. Greipel is ondertussen achteraan gelost en er zal een lange lijdensweg naar de aankomst beginnen.

En jawel na de eerste kilometers van de col is het liedje van Guardini uit. Van Garderen en Contador leiden het peloton.

foto05

 

Ook Majka komt zich moeien en zo blijft Valverde de enige vreemd eend in de Tinkov/BMC bijt aan de kop van het peloton.

Majka komt als eerste boven voor Contador, Valverde, Van Garderen, Porte , Sagan Nibali en Froome

foto06

 

Net over de top gaat Majka in de aanval. Valverde reageert, Van Garderen springt mee en pakt direct over. Tinkov laat het gat vallen.

foto07

 

Maar de solo gaat niet door en Van Garderen en Valverde komen bij de leider. Maar Majka blijft onverstoord aan de kop rijden. Het is ontroerend om te zien hoe erg Tinkov in de weer is voor BMC te steunen. Als je dacht dat olijke Oleg geld genoeg heeft? Hier is hij duidelijk wat aan het bijverdienen J

foto08

Maar de best jus is uit de benen van de Pool en Van Garderen probeert nog solo in de laatste kilometers op weg naar Culoz.

Lotto zet ook nog een laat offensief in en Wellens en Vanendrt komen bij Majka en Valverde

foto09

Maar net voor de streep wordt Garderen gegrepen door Wellens, Vanendert en Valverde en het is Vanendert dit voor Lotto op een toch wel mooie manier de vierde ritzege pakt. Op slecht 20 seconden volgt een eerste achtervolgende groep waar Guardini de sprint van wint en zo groen nog extra in de verf zet.

Het was toch weer een stevige rit met een gemiddelde van 8.85.

Guardini pakt uiteraard de strijdlust en BMC is de beste ploeg van de dag.

 

uitslag

Wat het klassement betreft vergroot Van Garderen zijn voorsprong op de tweede een beetje . De strijd is hier nog niet gestreden. Voor groen en voor de bollen hebben Guardini en Majka al een ferme stap richting eindzeg gezet. Guardini heeft ook rood, zij het met beperkte voorsprong.

BMC neemt de fakkel van de beste ploeg over van Lotto (??)

 

klassement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>