Tour de France TSA 2016 – verslag 5de rit

Rit 5: Montpellier – Mont-Ventoux

 foto00

 

Vandaag de legendarische rit naar de Mont Ventoux.   Een lange, vlakke aanloop en een loodzware bult op het eind. A-typische aan de zonnige Provence gaat het heel de dag regenen vandaag. Gelukkig wel warm water :-)

foto01

 

Het begin van de ritis voor Movistar, die pakken de volledige controle in de eerste kilometers.

Toch een vreemd beeld in de koers. Alle leiderstruien zitten samen achteraan.

foto02

 

We gaan naar de eerste tussensprint in Tarascon.   Guardini autoritair voor Viviani, Greipep, Lobato, Kreuzinger, Pinot en Thomas. De snelle Italiaan heeft het groen nog niet opgegeven.

foto03

 

Na de snelle aanloop naar de eerste tussensprint valt het wat stil inhet peloton, iedreeen kijkt een beetje naar iedereen. Het moment van Guardini die aan een lange solo gaat beginnen. We zijn op weg naar Saint-Remy-de-Provence

De Italiaan gaat als een trein. Het peloton laat hem gaan, er wordt niet gereageerd. Het lijk toch een kamikaze-poging.

foto04

 

Guardini komt nog met ruime voorsprong voorbij aan de tweede tussensprint in Mollégés.   Nog altijd relatief rustig in het peloton.   Lobato pakt de tweede plaats voor Viviani, Greipel, Kreuziner, Pinot en Van Garderen.

foto05

 

Cavaillon: waar iederee dacht dat Guardini na de tweede tussensprint de benen zou stilhouden was het helemaal anders . De Italiaan besluit door te rijden, zien waar het schip strand.

De Col des Trois Thermes is de opwarming voor de slotklim.   Door mechanische problemen en een valpartij is de voorsprong van Guardini geslonken.   Pinot, Viviani en Kreuzinger gaan in de achtervolging.

Guardini komt als eerste boven , nog steeds alleen. Pinot, Kreuzinger, Dennis, Porteen Van Garderen pakken de andere punten.

fot06

Guardini nadert Bedoin, de voet van de Mont Ventoux. Wellens gaat alleen in de achtervolging.

En bij Chalet Reynard is het dan zover. Wellens op en over een moegestreden Guardini.   Van Garderen en Froome hebben zich ook losgewerkt van de achtervolgers.

foto07

 

Een knape overwinning voor Wellens ! Guardini parkeer in de slotkilometers compleet en zal nog als voorlaatste over de meet komen. Van Garderen wordt prima tweede en gaat de gele trui overpakken van Majka.

Het was een onwaarschijnlijk snelle rit met 9,24 als gemiddelde !!

foto08


 uitslag

Na 5 ritten begint het klassement al vorm te krijgen Van Garderen is de nieuwe gele trui met luttel 14 seconden voorsprong op Majka. Ook Wellens en Nibali hebben nog wat uitzicht op meer. Voor de rest wordt het al moeilijker.

Voor groen wordt het reuze spannend. Greipel heeft nog wel de trui, maar Guardini en Lobato staan binnen de 10 punten, en er zijn nog 80 punten te verdienen !!!

Majka op kop in het bergklassement. Ook daar is nog veel speelbaar, want er zijn nog 68 punten te verdienen.

In de strijdlust blijft Greipel aan kop, maar er duiken ook belagers op.

Lotto voert terecht het ploegenklassement aan en blijft met sti de grootverdiener.

klasssement

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>