Tour de France TSA 2016 – verslag 4de rit

Rit 4 : Carcasonne – Montpellier

 foto0

Vandaag de enige echt vlakke rit in deze Tour. Verwacht wordt dat het een festival voor de spurters wordt, geen enkele hindernis. Halfweg de rit zitten wel vrij veel bochten. Het zonnetje schijnt inCarcasonne zoals het in deze tijd van het jaar in het zuiden van Fankrijk hoort.

foto01

 

De eerste kilometers verlopen vrij rustig , het peloton lijkt geen haast te hebben.

Maar dat is het Lobato die het vuur aan de lint steekt en er vandoor gaat. Sky rijdt aan de kop van het peloton en ziet dat het goed is.

In Lézignan-Corbières ligt de eerste tussensprint. Lobato komt er solo voorbij. In het peloton wordt nog vinnig gesprint voor de laatste punten.   Greipen voor Guardini, Viviani, Oss Sagan en Kwiatkowski.

foto02

 

Na de sprint laat Lobato zich inlopen . De rust in het peloton lijkt teruggekeerd.

Het peloton is in de buurt van Narbonne. De eerste bochtige strook komt eraan. Valverde gaat tegen de grond, massale valpartij !!! De eerste 4: Oss, Majka, Van Garderen en Porte ontsnappen aan de val, daarachter zijnhet nog slechst enkelingen die rechtblijven. De ravage is groot.

foto03

 

Majka zat zeer goed en neemt initiatef na de val. BMC zit collectief heel goed op de tweede rij. De gele trui in crisis achteraan.

De brokken worden na de val gelijmd. Maar iedereen zit op een lang lint. Het is duidelijk dat de laatste renners heel ver zitten.

foto04

 

Door Majka schiet het tempo plots in de hoogte. Het is voor iedereen aanklampen. Opschuiven nara voor zit er niet meerin.

BMC blijft hard aan de kop sleuren op weg naar de tweede tussensprint te Montagnac. Gele Wellens heeft achteraan de rol moeten lossen.

Greipel pakt de sprint voor Viiani, Oss, Majka, Van Garderen, Porte en Pinot.

foto05

Het is niet zo ver meer naar de aankomst en dan krijgen we de ultieme aanval van de dag: Van Garderen, Porte en Makja gaan in de aanval!   Viviani probeert nog de aansluiting te maken, maar de rest moet passen. Het gaat ontzettend hard vooraan. De samenwerking is perfect.

foto06

 

Maar Viviani komt er niet meer bij en de 3 koplopers gaan sprinten.   Van Garderen wint autoritair voor Majka en Porte. Majka wodt de nieuwe gele trui drager.

De eerste achtervolgers verliezeniets meer dan 1 minuut. Het gros van het peloton zelfs 1 minuut 40. Wellens is compleet weggeblazen en vakt sterk terug in het klassement. Een gemiddeld van 9.00 per beurt is vrij hoog, zeker na een aarzelende start.

Majka wint de strijlust van de dag en BMC uiteraard het ploegenklassement.

foto07

 

stand04

 

Majka pakt autoritair het geel over van Wellens. De eerste 4 komen nog in aanmerking van de eindzege, voor de rest wordt het al moeilijker.

Griepel neemtterug het groen over , maar ook hier nog 2 anderen in de running.

Gezien er geen bergen zijn behoudt Majka de bergtrui (Vanendert mag hem aantrekken de volgende rit).

Ook wat de strijdlustbetreft beweegt er niks..

Tinkoff aan de leding in het ploegenklassement.

 

uitslag04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>