Omloop van de grensstreek 1976 – wielerSIM

Om het nieuwe jaar goed in te zetten ng is een wielerSIM gedaan.   Het was de bdoeling om te kijken of de oude losse parcoursdeen (voor de zeshoeke) ook nog bruikbaar zijn voor de simulatie en dat werkt perfect.

 

Ik heb gereden met mijn rtro-peloton uit en heb een fuctieve koer bedachd met 2 Vlaamse heuvels en 2 Franse kasseistroken.

foto0

De renners vertrekken in Kortrijk.

foto01

Godefroot pakt de eerste kilometers voor zijn rekening. Een erste prik van Knudsen en Teirlick, aar ze gerake niet weg. Maar er is onrust en er intstaat een kopgrep van 11. Het peolton begint aan de de Kwaremont.   Knudsen demarreert net voor de top en terekt alles uit elkaar.   De Muynck, Godefroot en Karstens gaan als erst in e tegenaanval. Verbrokkeling in het peloton.

foto2

 

De Taienberg is de volgende hindernis. De Muynck komt bij Knusten, Goderfroot is gevallen. Er is een achtervogende groep van 14 renners. De Noor heeft een goie dag en vliegt over de Taaienberg.. Merckx heeft zich op kop van de ahctervolgers gezet.

Knudsen heeft de laatste beklimming van de dag bedwongen. Net voor het opdraien van de stenen valt De Munck, Knutsen is terug solo. Achteraan wordt er ook nog gevallen: Glados, Dirickx en Maertens zijn de slachtoffers.

foto03

Knutsen heeft de eerst strook kasseien verteert. Hij behoud nog steeds meer dan 1 minuut voorsprong. Bij de achtervolgers is er in de kop van de koers een valpartij met Merckx en Godefroot als voornaamste slachtoffers. Maertens heeft ast van de val e stapt uit de wedtrijd.

foto4

Knudsen heeft de laatste kasseien van de Carefour acher de rug maar toont tekenen van vezwakking. Thevenet heeft een sterke strook gereden en komt sterk terug hij komt bij De Muynck. Ook Moser is vol aan het jagen.   Situatie net voor het opdraaien van de piste Thevent rijdt lek en moet De Munck laten gaan, die net in het wiel van Knutsen komt. Achteraan nog opgevers.

img_20170102_121929

Bij het opdraaien van de piste maakt Knudsen een stuurfout en speelt het wiel van De Muynck kwijt. De vogel is gaan vliegen. De Munck hoeft er niet meer vor te sprinten. Knudsen is moegestreden en laat het lopen. Moser wint de sprint van de eerste achtervolgers voor de derde plaats.

foto5

uitslag

2 commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>