Rit uit de Tour de France 2016 op Crisis

Op het jaarlijkse wargame evenement Crisis van TSA (Tin Soldiers of Antwerp) werd er mij gevraag om een demogame met de Flandrien regels te doen.   Om toch een beetje aan te leunen bij heel het wargame gebeuren is er gekozen om de eerste rit van de Tour van dit jaar na te spelen. De rit gaat dor Normandië vanaf Mont-Saint-Michel naar Utah Beach (één van de landingsstranden van de Amerikanen op D-Day.

tdf001

en passage langs de bekende kerk van Sainre-Mère-Eglise (met de parachutist in de toren)……

tdf004

en een kleine Amerikaanse herdenkingssceremonie op het strand moesten de boel opfleuren..

tdf003

Voor de start lag het Normandische landschap er nog rustig bij…….

tdf002

Zes spelers zouden om de ritzege gaan strijden : Gunter (Etix-Quickstep), Filip (BMC), Sven (Giant), Lucien (Tinkoff), Ben (Dimension Data) ikzelf (Lotto Soudal) en tenslotte  Lotto-Jumbo als neutrale ploeg. Buiten Gunter die reeds een paar keer heeft meegedaan was het voor de rest een onbekend spel.

De renners staan aan de start.

tdf005

De eerste kilometers gaan in een rustig tempo. Het zonnetje is van de partij.   Rohan Dennis neemt het peloton op sleeptouw. Giant zit attent voorin.

tdf006

 

De eerste col van de dag komt er al gauw aan: de Côte d’Avranches (“de categorie). Giant pakt de koers echt in handen. Laurens ten Dam voert het peloton aan.

tdf007

 

De Nederlander houdt er de vaart goed in op weg naar de tweede en laatste col van de dag.   Het peloton begint seriues te rekken.

tdf008

Maar op de top van de tweede col : de Côte des falaises de Champeaux (3de categorie) krijgen we een eerste aanval van de dag: 2 Quicksteppers Kittel en Martin trekken ten aanval.

tdf009

In Montmartin-sur-Mer krijgen we de eerste zijwindstrook. Hier wordt het blijkbaar menens….   De Quicksteppers stormen door. BMC met Van Avermaet en Dennis erachteraan en dan nog 4 renners: Contador, Groenewegen, Sagan, Greipel en Kelderman. Het peloton moet een gaatje laten

tdf010

Maar door het spel van de waaiers wordt het gat op het peloton best groot.   Kittel / Martin worden voorbijgeraasd door de achtervolgers.

tdf011jpg

In Lessay is het peloton nog steeds niet terug.   Ondertussen probeert Dylan Groenewegen er alleen van door te gaan. De eerste renners in de achtergrond beginnen op te geven..

tdf012

Maar bij de tussensprint in La Haye krijge we een volledige hergroepering. Hoewel het peloton wel erg op een lint zit. Overigens wordt de sprint vlotjes gewonne door Sagan.

tdf013

We komen aan de tweede strook zijwind en het is Greipel die er als een speer vandoor gaat…. Het peloton breekt terug en we krijgen dezelfde achtervolgers als daarnet. Zij zijn echt wel de sterkste in de koers.

tdf014

Maar bij de passage in het beroemde Saint-Mère-Eglise wordt de Duitser ingelopen door de achtervolgers.

tdf015

Binnenrijden van Sainte-Marie-du-Mont.   Gaan de koplopers sprinten voor de overwinning of komt er nog een uitval?   Tejay Van Garderen probeert in zijn eentje nog de sprong te maken naar de kopgroep.

tdf016jpg

In de laatste kilometers krijge we nog een uitval van Greipel maar hij parkeert compleet in de laatste kilometer.   5 renners snellen hem voorbij. Van Avermet is de snelste voor Kittel, Sagan, Martin en Contador. Het was een rit voor sprinters, en het is ook zo uitgedraaid.

tdf017

 

tdf018

 

2 commentaren

  1. Dag Ludo,
    Je hebt de rit mooi beschreven, ook de foto’s zijn tof. Het was echt een leuke dag.
    PS/ mocht je bij gelegenheid nog eens spelen mag je ons gerust oproepen hé. Als je bij gelijk elke rit iemand mankeert mag je ons contacteren. Als we vrij zijn doen we met plezier mee.
    Groeten Lucien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>