Mijn wielerpiste is klaar !!!!

Het winterprojectje voor de piste-wedstrijden is klaar :-)

Hier enkele sfeerbeelden

piste1

piste2

piste3

piste4

Wat de bouw betreft heb ik de bochten uit 8 vlakke segmenten gemaakt in dik karton die ik vastgespijkerd heb op triplex steuntjes voor de hellingshoek.  Over de kartonnen delen heb ik magneetfolie geplakt.  Het was wel wat zoeken voor de juiste knipvorm want door de schuinte van de bochten kun je de piste niet leggen met een vlakke ovaal. De piste is op 1 plaats doorgesneden, aders kon dat niet.  De overgang zit vlak op de aankomstlijn zodat dat het minste opvalt.

De vlakke gredeeltjes (die je bijna niet ziet) waren nodig omdat ik mijn renners op metalen plaatjes geplakt heb (voor meer stabiliteit), maar bij een perfecte ronding zouden die plaatjes te weinig contact hebben om de renners te laten “plakken” (enkel de voorste en achterste rand van het platje zou contact ebben met de piste).

piste5

De kleine Roger-renners zijn ongeveer op schaal 1/50. Nu blijkt dat een schaal te zijn die veel gebruikt wordt  door architecten en daar zijn dus figuurtjes te koop.    Een klassieke modeltrein schaal is het niet want dat is veelal 1/87, 1/160 of 1/43.   Maar Preiser heeft wel een doos  op 1/50 voor archticten.  Ik heb er 80 gekocht voor 29 Euro, schilderwerk heb ik nog wel.

piste6

 

 

2 commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>