Aanmaken eigen blogberichten is best eenvoudig !

Omdat de site in WordPress gebouwd is, is er ook de mogelijkheid om zelf berichten in de blog te posten. Anderen kunnen hier dan op reageren.

Dus wil je iets vertellen over een eigen project. Of heb je en verslag van een gespeeld spel…  Post het !

Dit is helemaal niet moeilijk !

Je moet er wel een login voor aanvragen (net zoals voor het vroegere forum), dus als je die wil stuur dan een mailtje of vraag het in een reactie op deze pagina.  Je krijgt dan via mail jouw login en voorlopig paswoord (dat je zelf achteraf kunt aanpassen – zie onderaan).

Om in te login klik je op “Inloggen”, rechtsonderaan op de homepage

post01

Je krijgt dan een aanlogscherm. na ingave van login en paswoord komt je dan op het dashboard van de site

post02

Om je bericht te beginnen maak je een nieuw bericht aan.  Ga hiervoor in de bovenste balk met je muis over “+ Nieuw” er klapt dan een menu omlaag waar je “Bericht” selecteert.  Let op: je bent “auteur” wat wil zeggen dat je enkel berichten kunt aanmaken en enkel je eigen berichten kunt wijzigen (wat logisch is),  webpagina’s kun je niet aanmaken !!

post03

Je komt nu in de editor.  In de bovenste regel tik je je titel , dat zal ook de titel zijn die in het overzicht verschijnt.  In de grote tekstruimte tik je je bericht. het is een eenvoudige on-line editor die zichzelf wel uitwijst :-)

Belangrijk is dat je even op de “categorie” let. Keuzevakje rechts onderaan. Er zijn er nog niet veel voorzien.  “Babbelhoekje” van allerlei, “Gespeelde spellen” wijst zichtzelf uit.  Als er nood is aan verfijning is kan ik die uitbreiden.

post04

Je kunt ook gemakkelijk foto’s aan je bericht toevoegen. Klik hiervoor op “media toevoegen” onder de titel

post05

Dan komt dan op de pagina “Media toevoegen” . Als je op “bestanden selecteren” klikt opent het een klassiek venster waar je naar je op te laden foto’s kunt navigeren, selecteer ze (meerdere kan ook) en klik op “open”   Slepen naar dit venster kan ook. Dus dit is een pak simpeler als op het forum je hoeft niet eerst je foto’s ergens anders te plaatsen en dan een link te plakken.

Opgelet: let op de grootte van de bestanden, plaats geen 8Megapixel foto’s die enkele MB’s groot zijn. verklein je foto’s eerst tot een breedte van  640 pixels (past bij de layout van de site) !!

post06

Je komt nu in de Media bibliotheek, je ziet dat jouw opgeladen foto’s linksboven in het overzicht staan en blauw aangevinkt. klik u rechtsonder op “Invoegen in bericht” en de foto’s komen in je bericht.

post07

Je komt nu terug in je bericht. Via “knippen”en “plakken” kun je de foto’s op de juiste plaats in de tekst zetten

post08

Is je bericht helemaal klaar, klik dan rechtsbovenaan  op “publiceren” en klaar is kees :-)

post09

Wil je je wachtwoord wijzigen dan kan dat door in de linkerkolom op “Profiel” te klikken. Je komt dan in je profielpagina waar je je wachtwoord kunt wijzigen, maar ook een foto of avatar toevoegen en wat info over jezelf invullen.

post10

Heb je er nog vragen over of wil je en login, reageer dan onderaan op deze pagina !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>